Konditori Bivur, Arboga

Hur många caféer är det egentligen som är kända från film? Ja, lugnt sagt kan man säga att Konditori Bivur i Köping är känt – det är nämligen Konditori Bivur i Köping som filmen Tårtgeneralen kretsar kring. Där gjordes världens längsta smörgåstårta en gång i tiden. För att läsa mer om historien kan ni läsa här. Tyvärr har Fikapatrullen inte haft vägarna förbi Konditori Bivur i Arboga men däremot samma konditori i den närliggande orten Arboga. I Arboga ligger konditoriet i stationshuset vid järnvägen vilket Fikapatrullen tycker känns lyxigt för att vara en tågstation. På konditoriet finns många sittplatser och gott om eluttag vilket gör att det funkar bra för tågresenärer att sitta där och ta en fika i väntan på avgången.

Under Fikapatrullens förmiddagsbesök är det gott om besökare på konditoriet, såväl barnfamiljer som hantverkare i behov av rejäl arbetarfrukost. Bakom disken tornar olika bullvarianter, kondisbitar och bakelser upp sig. Fikapatrullen lockas av det fina vetebrödet och väljer att testa ett wienerbröd och en bulle med fyllning av citronkräm och kokostopping. Wienerbrödet är tungt och frasigt, precis som ett wienerbröd ska vara, och är välsmakande. Citronbullen har en god lemoncurd-liknande fyllning och vi tycker att kokosen bidrar till ett bra crunch. Till fikat dricker vi bryggkaffe. En trevlig detalj på Bivur är att det både finns mellan- och mörkrostat kaffe att välja på.

Bivur är ombonat, småstadstrevligt och kan det där med fika. Nog för att de är kända för sin smörgåstårta, men deras övriga fikautbud håller en god kvalité det också.

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: 3,5/5

Kundbemötande: 4/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *