Känsla

Den idylliska småstaden Hjo är känd som en sommarstad. Fikapatrullen vill dock tipsa om ett besök under vintertid. Det är lika vackert i Hjo under alla årstider och vi har extra tur under vårt besök när vi får uppleva en härlig januarisol.

I Hjo finns många mysiga caféer och restauranger. En del av dem har endast öppet under sommaren medan andra har öppet året om. Idag passar vi på att besöka Känsla  som ligger på Hamngatan.  Enligt webbsidan är Känsla både brasseri/café/bar och deli. Eftersom Känsla inte enbart är ett café är fikautbudet begränsat, men det finns ändå en del godsaker att välja mellan.

Vi smakar på en semla och en hjortroncheesecake. Semlan är ganska liten i storleken, men det är ju en smaksak hur stora semlor man föredrar. I alla fall smakar den riktigt gott. Hjortroncheesecaken är däremot generös i storleken och den smakar bra utan att utmärka sig vid jämförelse med liknande cheesecakes. Utbudet av kaffedrycker är likt andra caféer med bryggkaffe, cappucino, latte o.s.v. Vi väljer latte med hasselnötssmak och det smakar bra. 
Miljön på Känsla är mysig och ombonad med genomtänkta inredningsdetaljer. Här kan man sitta länge och trivas vilket vi förstår att ett gäng stammisar gör så här på söndagsförmiddagen. Fikapatrullen rekommenderar gärna ett besök på Känsla. Fikat är helt ok, men vi tror ändå att maten ligger på en ännu högre nivå.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *