Kafé Gapet

Under förra hösten öppnade Kafé Gapet upp i Majorna: ett café som vaken ser ut som andra caféer eller serverar sådant som andra caféer serverar. En designer har hjälpt till att ta fram den unika miljön på det Silverkällegatanbelägna fiket där stolar, bord och lampor är egendesignade. Ett av fikets ledord är att servera säsongsbaserade råvaror vilket är ett tänk som sticker ut i cafébranschen. Caféet är dessutom helt vegetariskt. 
 
Gapet ligger i Café Godhems gamla lokaler och utanför dörren möts vi av en minimalistisk skylt. Den minimalistiska stilen utmärker även inredningen på Kafé Gapet. Dock är den minimalistiska stilen inte det minsta steril eller tråkig, tvärtom finns det många spännande detaljer att betrakta på caféet. Det känns ombonat och vi måste säga att vi verkligen älskar atmosfären på Kafé Gapet! 
Caféet har ett relativt begränsat fikautbud, vid Fikapatrullens besök fanns det bullar och småkakor att avnjuta, men vad gör det när fikat är hembakat? Fikat är dessutom gott. Smörbullen vi testar är perfekt smörig, hallongrottan är spröd och havrekakan med choklad och tranbär är ett trevligt inslag på fikafatet. Gällande dryckesutbudet erbjuds enbart bryggkaffe i väntan på espressomaskin, men som besökare har du möjlighet att välja mellan två olika kaffebönor. Båda kaffebönorna visade sig vara jättegoda! Bryggkaffet hamnar ofta i skymundan så vi tycker det är fint att det får stå i centrum på Kafé Gapet. Dessutom, precis som att cafégäster har olika preferenser när det kommer till fikabröd har individer ofta olika smak när det kommer till kaffe, och genom att erbjuda alternativ är det möjligt att tillgodose de olika smakpreferenserna. 
Vi får ett välkomnande bemötande på Kafé Gapet. Det relativt nyöppnade fiket i Majorna är nästintill en fullträff genom att vara anspråkslöst men ändå en kontrast till alla andra homogena caféer i Göteborgsområdet. Att besöka Gapet är en helhetsupplevelse som vi hoppas att ni också får möjlighet att uppleva. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *