Margaretas Bröd & Bakverk

När vi var i Mölndal för några månader sedan passade vi också på att ha vägarna förbi Margaretas Bröd & Bakverk. Det är ett bageri och konditori med anor från 30-talet som lägger stor vikt vid hantverksmässigt fika. Om det är något vi älskar så är det hantverksfika, därför var vi riktigt spända inför vårt besök!

På Margaretas Bröd & Bakverk finns ett stort utbud av fika såsom bullar, bakelser, kakor… De erbjuder också härliga smörgåsar av olika slag. Under vårt besök valde vi att testa två olika bakelser: en citronmarängstartelette och en chokladmoussebakelse. Citronmarängstarteletten är perfekt i vårt tycke: en krispig botten, len lemoncurd och en utsökt maräng. Moussebakelsen har en härlig konsistens och vi tycker det är trevligt med hallonfyllningen som bryter av mot chokladen. Vi är med andra ord riktigt nöjda med vårt fika. Till fikat dricker vi svart kaffe, utöver svart kaffe erbjuder Margaretas flera andra kaffedrycker, och vi upplever att kaffet är gott men något beskt. 

Margaretas Bröd & Bakverk är inrett i en lite industriell stil. Lokalen känns ”rå” samtidigt som textiler, konstverk och vackra dekorationer mjukar upp lokalen och gör att det blir riktigt mysigt. Vi förstår varför det är många besökare under vårt besök på Margaretas – det är helt enkelt en trevlig plats att vara på. Vi kan inte låta bli att vara lite avundsjuka på de som bor i Mölndal och har Margaretas Bröd & Bakverk som kvartersbageri: framför allt med tanke på att caféet har öppet alla dagar i veckan.  

Betyg:

Fika: 5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 3/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *