Brunstorps trädgårdscafé

Vilken sida av Vättern har vackrast utsikt? Det är ett ständigt trätoämne i jönköpingstrakten. En del tycker att Jönköpingsidan har finast utsikt medan andra anser att utsikten i Huskvarna är överstyv (obs! dialekt). Fikapatrullen är ganska neutral i denna fråga, men vi måste erkänna att Huskvarnaberget har en fantastisk vätterutsikt. I norra delen av berget finns Brunstorps gård som är känd för sin vackra trädgård med fruktträd och örtagård.

Turligt nog finns det också ett trädgårdscafé på Brunstorps gård och dit beger sig Fikapatrullen tillsammans med kollegan M för en kombinerad jobb- och trivselfika. Caféet är inrymt i ett gammalt rödmålat hus med anor från 1300-talet. Här serveras både fika, smörgåsar och andra lättare måltider. Fikautbudet är inte jättestort, men det är trevligt. Vi bestämmer oss för att testa en äppelpaj med vaniljsås vilket passar bra med tanke på att det finns 130 olika sorters äppelträd i Brunstorps trädgård.

Den här försommardagen är det varmt och vindstilla och därför sitter vi ute och fikar. Här finns många sittplatser med härlig utsikt över Vättern. Det finns många sämre platser att sitta ute och fika på 😉 Det är alltid gott med fruktpajer och äppelpajen smakar bra utan att vara något extra. Tråkigt nog använder man engångstallrikar och muggar, men det beror tydligen på att det är pandemitider.

Brunstorps trädgårdscafé är verkligen värt ett besök. Det är en riktig oas och ett trevligt utflyktsmål. Det är fint att strosa runt i den stora trädgården och studera alla växter och fruktträd. Och vem vill inte sitta och fika med en av Sveriges vackraste utsikter som fikakompis?

Betyg:

Fika: 3,5/5

Dryck: 3/5

Bemötande: 3,5/5

Miljö: 5/5

Slutgiltigt omdöme: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *