Skyttepaviljongen

I Falun finns den välkända fritidsanläggningen Lugnet där du kan utöva olika slags idrottsaktiviteter eller vandra i naturreservatet. Förutom alla aktiviteter finns det även en trevligt café, Skyttepaviljongen, som ligger ovanför Lugnets skidstadion och det caféet har Fikapatrullen nyligen besökt. Skyttepaviljongen huserar i en traditionell timmerstuga från 1907. Det är således en anrik byggnad och som namnet avslöjar har den varit en paviljong belägen vid en skjutbana. Miljön runt Skyttepaviljongen är verkligen naturskön med skidspår och vandringsleder precis intill knuten och med utsikt över Lugnet. Det är verkligen avkopplande att sitta och fika och blicka ut över dalalandskapet.

Vad har vi valt för fika? Det är en högst berättigad fråga i en fikarecension 😉 Jo, vi har valt en sockerbulle, det vill säga en vetebulle som är penslad med smör och doppad i strösocker, och en somrig hallonbakelse som är en tårtbit från en pinocchiotårta dekorerad med hallon. En riktigt god bakelse som passar bra att avnjuta under en solig försommardag. I övrigt är Skyttepaviljongens fikautbud inte jättestort, men det finns ändå trevliga bakverk att välja på. Dessutom finns det våfflor och smörgåsar samt den lokala Rättviksglassen. Och det finns också platsbakat matbröd att köpa med sig hem.

Fikapatrullen rekommenderar en promenad eller en skidtur på Lugnet med efterföljande fika på Skyttepaviljongen. Visst låter det som ett trevligt förslag?

Betyg:

Fika: 3,5/5

Miljö: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande 3.5/5

Sammanlagt: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *