Café Tanten med hunden

”Café Tanten med hunden” är nog ett av de trevligaste cafénamnen som Fikapatrullen har stött på under våra otaliga cafébesök. Och det är inte bara namnet som är trevligt utan hela caféet. Det är ett trivsamt fikaställe där man genast känner sig som hemma. Vi småpratar med caféets ägare och andra fikagäster och som turister får vi bra tips på turistattraktioner i och kring Falun. Cafépersonalen är genuint trevlig utan att vara påträngande.

Som namnet avslöjar är Cafe Tanten med hunden ett hundcafé där medföljande hundar har en egen meny som innehåller bakelser, köttbullar och glass. För tvåbenta besökare finns fika, glass, smörgåsar och lättare luncher. Fikautbudet är inte jättestort, men allt fika är ”härbakat”.

Fikapatrullen slår till med en ”pensionärskaka”, även kallad för ”sverigekaka”. Det är en sockerkaka som har en fyllning bestående av vaniljsmörkräm. Dessutom smakar vi på en ”falsk potatiskaka” som är en långpannekaka med sockerkaksbotten, smörkräm och en garnering i form av riven mandelmassa och pudrad kakao. De båda bakverken är nybakade och de smakar riktigt bra. Detsamma gäller för bryggkaffet som är mörkt och fylligt.

Men det är ändå den cafémiljön och den trevliga personalen som är höjdpunkterna på besöket. Lokalen är mysigt inredd och den är anpassad både för hundar och ”mänskliga” fikagäster. I fönstret prunkar mårbackapelargoner och de bidrar också till den gemytliga stämningen. På Café Tanten med hunden känner du dig precis som hemma oavsett om du är en tvåbent eller fyrbent varelse.

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 5/5

Miljö: 4,5/5

Slutgiltigt omdöme: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *