RAMS Roasters

Ett av Fikapatrullen mål med Helsingforsturen var att undvika turistiga cafeér (t ex Fazér Café) och bortsett från en turistfälla på ön Sveaborg (läs recensionen här) är Fikapatrullen nöjda med insatsen. Det första fiket som Fikapatrullen stötte på under resans gång var RAMS Roasters i området Ulrikasborg i centrala Helsingfors. Det är ett litet rosteri och café beläget på en lugn gata. Vid besöket blir Fikapatrullen varmt välkomnade dit och blir rekommenderade att testa deras bullar, och naturligtvis följer vi den rekommendationen!

Bullarna på RAMS Roasters är gigantiska och vid Fikabloggens besök är de dessutom nybakta och alldeles varma. Den första bullen vi hugger in på är en kanelbulle. Den har generöst med fyllning och är dessutom knäckig utanpå. Den andra bullen vi testar är också en vetebulle, nu med fyllning av färskost. Fyllningen smakar lite som en cheescake-fyllning. Det är två makalöst goda bullar – med andra ord en bra första fika på finsk mark. Fikapatrullen väljer att dricka bryggkaffe till fikat. Det märks att det finns ett kaffekunnande på RAMS Roasters för kaffet är väldigt välsmakande.

Interiören på fiket är trevlig och unik. Det finns mycket positivt att lyfta fram med RAMS Roasters, men må ändå vara det trevliga bemötandet som vi fick av personalen. RAMS Roasters påstår att de har de bästa bullarna i Helsingfors, tyvärr har vi inte ätit tillräckligt många Helsingfors-bullar för att vara kvalificerade att avgöra detta, men vi tror garanterat att deras bullar är en av kandidaterna. Vad tror ni?

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: 4,5/5

Bemötande: 5/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *