Kafferosten

En av Fikapatrullens medlemmar har börjat att studera på Göteborgs Universitet, och naturligtvis är studier synonymt med fika. I alla fall för Fikapatrullen… Den här gången har Fikapatrullen hittat till Kafferosten. ”Hittat” är väl egentligen fel ordval, för det råder inga svårigheter i att hitta till det Linnégatan-stationerade caféet. Fiket drivs av en mamma och en son och allt bakas efter egna recept. 
Kafferosten är ett modernt café som präglas av en industriell inramning. De hårda och bastanta materialen blandas med mjuka, färgglada textiler och smakfull konst på väggarna. Faktum är att konsten är ett viktigt element på caféet: varje månad byts målningarna ut. För den som är konstintresserad är det ett ypperligt tillfälle att kombinera en fika med att betrakta konstverken på väggarna. 
 
Kafferosten har ett brett utbud av bakverk av olika former, men framför allt är det drycken som står i fokus. Dryckesmenyn är lång och det ligger i luften att personalen har goda kaffekunskaper. Fikapatrullen väljer att dricka en cappuccino. Cappuccinon har en rund smak och ett härligt mjölkskum på toppen. Drycken får ett gott omdöme av Fikapatrullen. Som tilltugg smakar Fikapatrullen på Kafferostens daimtårta: en tårta bestående av en chokladbotten, grädde och daim- och mörkchokladtopping. Det är ett välsmakande bakverk med flera olika konsistenser, vilket alltid ger ett plus i kanten. Chokladbottnen har en god chokladsmak och toppas av ett rejält lager med grädde. Grädden är en god smak och är härligt hårt vispad. Bakelsen toppas med generösa daimbitar och mörk choklad och överlag är det en riktigt god tårtbit. 
Personalen är trevlig och glad och allt som allt var besöket på Kafferosten tillfredsställande. Prisklassen är något över medel, men å andra sidan serverades generöst med fika och kaffet var välsmakande, så ett besök på Kafferosten är helt klart värt det. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *