Falköpings Saluhall

År 2019 bytte Falköpings Saluhall ägare. Läs den uppdaterade versionen här
Faktum är att Falköpings Saluhall är det café som Fikapatrullen har recenserat flest gånger: under Fikabloggens tid har Saluhallen drivits av tre olika ägare vilket har gett upphov till flera recensioner. Den här gången är det NP Noll Procent-grundaren Daniel Valldén som har tagit sig an Falköpings Saluhall. Fikapatrullen är stora fans av NP Noll procent, som vi recenserade i januari. Till skillnad från NP Noll Procent, som till största del erbjuder raw food-fika, har Falköpings Saluhall ett fikautbud i en mer klassisk anda: trots att det går att hitta vissa veganalternativ bakom disken. Nedanför kan ni skåda en vegansk chokladtårta:
Chokladtårtan är krämig trots att den inte innehåller några mejeriprodukter och smakmässigt upplevs tårtan som ett lyxigt bakverk. Den är ganska mastig men såpass god att det inte är några svårigheter för Fikapatrullen att äta upp varenda smula på tallriken. Fikapatrullen testar också en äppelpaj med vaniljsås. Äppelpajen är en vanlig smulpaj och sticker således inte ut, däremot är vaniljsåsen himmelsk. Presentationen av äppelpajen är dessutom estetiskt tilltalande: att servera pajen i en liten form och såsen i en skål ser mycket trevligare ut än att servera det ihop. Vi beställer varsin cappuccino som serveras vid bordet – en trevlig gest – och även den smakar bra. Men inget slår den goda chokladtårtan…
Vissa förändringar i interiören har skett sedan ägarbytet och Fikapatrullen upplever att förändringarna är till det positiva. Som vi tidigare har konstaterat är Falköpings Saluhall ett genuint café och vi ser framemot att följa dess utveckling.
Nyfiken på de tidigare recensionerna av Falköpings Saluhall?
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *