Bagare Bengtsson

Nyligen slog Bagare Bengtsson upp portarna i Falköping! Tidigare har Bagare Bengtsson bland annat levererat bakverk till Falköpings Saluhall och drivit ett sommarcafé i Broddetorp. Bakom företagsnamnet Bagare Bengtsson gömmer sig Bengt-Inge Bengtsson. Nu har Bengtsson öppnat upp ett café mittemot Närhälsan i Falköping och det var med stor nyfikenhet som Fikapatrullen begav sig för att testa caféet, ungefär en månad efter caféets invigning. 
Bagare Bengtsson har ett klassiskt fikautbud bestående av småkakor, traditionella bakelser och kondisbitar. I en stad där flera caféer har gått mot ett allt modernare fikautbud, såsom Nya Konditoriet och NP Noll Procent, är det uppskattat med ett café som håller fast vid det ”gamla goda”. Fikapatrullen börjar med att testa en budapestbakelse som består av en seg marängbotten och en fyllning bestående av grädde och mandarinklyftor. Däremot är det aningen mycket grädde i bakverket, men det är naturligtvis en smaksak. Fikapatrullen testar även en biskvi som består av två mandelbottnar med chokladsmörkräm mellan. På kanten är kakan doppad i mörk choklad och nötter. Mandelbottnarna är härligt sega och det är ett kreativt bakverk. Bakverket är dock rejält tilltaget och skulle kunna vara mindre eftersom att smörkrämen och chokladen gör bakverket ganska mastigt. Till fikat dricker vi bryggkaffe som har en stabil smak. Det är trevligt att det finns många härliga muggar att välja mellan. 
Bagare Bengtsson är inrett i en mysig stil med både barbord och mysiga fåtöljer. Vid Fikapatrullens besök är det många pensionärer på besök – och vi förstår varför: det klassiska fikat och den lugna miljön är nämligen som gjord för de äldre besökarna. Bagare Bengtsson överträffade Fikapatrullens förväntningar och vi återvänder gärna hit!
 
Om ett par månader kommer Sveriges största cafékedja att öppna i Falköping och det gör att vi finner det extra viktigt att stödja de lokala caféerna framför franchisekedjor med ett dåligt ekologiskt tänk. Sveriges största cafékedja använder även produkter såsom palmolja och tillsatser i sina bakverk. Gör som Fikapatrullen och fika på andra caféer i Falköping istället 🙂
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *