Nöjds Konditori, Badhusgatan

Hur vågat är det inte att ha ett konditori vid namn Nöjds Konditori? Namnet andar en självsäkerhet och passar perfekt för ordvitsiga göteborgare. Men faktum är att namnet inte antyder på att konsumenten, cafégästen, är nöjd, utan på dess grundare: Rune Nöjd, som grundade caféet år 1960. Sedan år 2003 har Nöjds Konditori, som finns på ett flertal ställen i Göteborg och dess kranskommuner, dock en annan ägare. Fikapatrullen har valt att testa caféet på Stora Badhusgatan som ligger i närheten av Stenpiren. Fantastiskt nog har caféet havsutsikt! 
Ledorden när det kommer till fikat är att använda råvaror av en hög kvalité och lägga stort fokus på det hantverksmässiga kunnandet. Sortimentet är klassiskt för caféet och Fikapatrullen kan skymta en mängd smarriga bullar, bakelser och kondisbitar bakom disken. Givetvis måste Nöjds Konditori delta i Veckans bulle framöver!
 
Fikapatrullen väljer att testa ett av de mer icke-traditionella bakverken, nämligen en dessertbägare. Nederst i bägaren är det en browniebotten som följs av chokladmousse, ett tunt lager med vaniljsås och slutligen grädde. Som dekor är det en blomma i sockermassa, amerikanska blåbär och en browniebit. Det är en lyckad dessert med många goda komponenter. Det som Fikapatrullen tycker höjer dessertbägaren är den vaniljsåsen: det är en oväntad komponent som bryter av fint smakmässigt mot de andra delarna. Till fikat dricker Fikapatrullen bryggkaffe som har en relativt god smak. 
Målgruppen för Nöjds Konditori verkar vara varierad: under Fikapatrullens besök är det både studenter, pensionärer och byggarbetare som samsas inne på konditoriet. Inredningen är trist och opersonlig, det skulle helt klart gå att göra något bättre av cafélokalen. Havsutsikten är ett plus, samtidigt som vägen precis utanför förstör den fina utsikten. Personalen är tillmötesgående och vi kan konstatera att Nöjds Konditori håller en god fikamässig kvalité. Vi är nöjda!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *