Veckans bulle v.11: Thimons Konditori, wallonbulle med mandel och kardemumma

Thimons Konditori och Bageri, Nässjö, är ett av Fikapatrullens favoritfik. Häromdagen var vi på besök i Nässjö och då passade vi givetvis på att ta en fika på Thimons. Här finns alltid ett stort utbud av läckra bakverk. Den här gången smakade vi på deras Wallonbulle. Vad är en Wallonbulle kanske ni undrar? Det är en bulle som är bakad på en deg som är ett blandning av vetedeg och briochedeg. Det finns olika varianter av wallonbullar och Thimons bulle innehåller kardemumma. Den är dekorerad med mandelflagor och pärlsocker. Bulldegen är mycket porös och den har en god kardemummasmak. Fikapatrullen tycker det är en riktigt god bulle, men vi skulle gärna vilja ha en liten överraskning i bullen i form av en god fyllning med till exempel mandelmassa. Bullen är dock smaklig i sin enkelhet och den är inte för söt.

Betyg: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *