Ahlströms Konditori

Ahlströms Konditori har funnits i Göteborg sedan år 1901 och ligger på Korsgatan 2, i närheten av Tyska bron och Domkyrkan. Caféet har plats för 120 personer och har både en inomhus- och utomhusservering. En intressant trivia om caféet är att de har cirka 25 olika tårtor (!) i sitt sortiment, titta bara här. I övrigt har Ahlströms Konditori ett stort och klassiskt konditoriutbud. 
Fikapatrullen får ett glatt bemötande av personalen under sitt morgonbesök. På caféets stora servering sitter det än så länge bara ett par enstaka pensionärer och fikar, samtidigt som de tar del av dagens nyheter i tidningen. Fikapatrullen väljer att testa Ahlströms Konditoris wienerbröd, eller ”wieneråtta” som de kallar bakverket för, och slår sig ner vid ett bord inne i lokalen. Till wienerbrödet dricker vi bryggkaffe. 
 
Wienerbrödet håller en mycket hög kvalité: det är färskt, knaprigt och har en tydlig smörighet. Det innehåller dessutom lagom med vaniljkräm. Fikapatrullen upplever att wienerbrödet är något stort tilltaget, men å andra sidan ser vi hellre en generös storlek än ett för litet wienerbröd. Kaffet bryggs ur maskin och har en god smak. 
Interiörmässigt andas caféet en stark gammaldags konditorikänsla och det är svårt att inte trivas på Ahlströms Konditori! Vi skulle gärna börja varje dag med att äta ett wienerbröd på Ahlströms Konditori. Efter att ha avnjutit gott fika på ett stämningsfullt café med trevlig personal överväger vi starkt om Ahlströms Konditori inte är Göteborgs bästa konditori. Vi får överväga och återkomma kring den saken… 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *