Wästgötabagarn, Bangårdsgatan

Fikapatrullen har tidigare recenserat Wästgötabagarn i Skövde och nu har det blivit dags för oss att recensera ett av deras Jönköpingsbelägna caféer nämligen Wästgötabagarn på Bangårdsgatan 1 (intill Ö&B). Det är dock lite ironiskt att ett café med namn Wästgötabagarn ligger beläget i Småland…
Precis som vi konstaterade i Skövde ligger även caféet på Bangårdsgatan lämpligt till för inhandlande av fika på väg hem från jobbet eller i samband med en shoppingrunda. Det är enkelt för besökare att hitta parkering i anslutning till caféet, men framför allt märks det inredningsmässigt: Wästgötabagarn är inte ett café som lämpar sig till långvariga fikabesök. Interiören är ganska deppig, och likaså utsikten genom fönstret. Trots det väljer Fikapatrullen att avnjuta fikat på plats.
Wästgötabagarn har ett stort utbud av bakverk av olika slag. Till att börja med testar vi en blåbärsmazarin som är toppad med mandelflagor. Det är en rolig twist på mazarinen och de syrliga blåbären kompletterar det söta innandömet väl. Vi testar också ett chokladbakverk: enligt personalen är det en kladdkaka men enligt våra smaklökar är det en kärleksmums. Det råder inga tvivel om att bottnen är bakad med bakpulver, till skillnad från en kladdkaka där bakpulverluftighet inte är något eftersträvansvärt. Trots felaktigheten har kärleksmumsen en god smak och har ni någonsin sett ett så tjockt lager med glasyr förut!? Härligt att det inte snålas med glasyren!
Cappuccinon serveras i stora muggar och har en god smak utan att för den delen utmärka sig, vilket också kan sammanfatta vårt besök på Wästgötabagarn. Wästgötabagarn levererar en någorlunda god kvalité utan att egentligen utmärka sig. Det är varken det allra trevligaste eller mest otrevliga caféet du kan besöka, Wästgötabagarn på Bangårdsgatan är mellanmjölk rakt igenom.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *