Café Björngårdsvillan

Slottsskogen i Göteborg är en av Fikapatrullens favoritplatser när det kommer till promenader, och som tur är levererar Slottsskogen även fika när andan faller på. Vi har tidigare recenserat utomhusserveringen Café Bräket i Slottsskogen och nu har det blivit dags för oss att recensera Café Björngårdsvillan. Precis som Café Bräket har även Björngårdsvillan våfflor som specialitet men erbjuder även egengjord gelato och ett visst fikautbud.
Björngårdsvillan är ett relativt omysigt café och vi rekommenderar att ni sitter utomhus vid ett besök på caféet. Fikapatrullen besöker fiket under en varm vårdag och vad passar då bättre än att avnjuta en våffla från Björngårdsvillans våffelmeny? För den som är smaksäker går det även att sätta ihop sin egen våffelkombination. Fikapatrullen väljer att testa en våffla vid namn heart attack som har en fyllning av chokladgelato, grädde browniebitar, hasselnötssås, Twix och Oreokex. Det är en mastig, och chokladig våffla, som ger en rejäl mättnadskänsla. Dock upplever vi att det blir aningen mycket choklad i våfflan. Browniebitarna är goda men kexet och Twix-bitarna hade vi gärna skippat.
Har ni reagerat över att våfflan på bilden inte ser ut som en traditionell våffla? Det beror på att det är en bubbelvåffla, Café Björngårdsvillans specialitet. En bubbelvåffla är som en belgisk våffla men med bubblor i istället. En rolig twist, men våfflan är tyvärr inte så särskilt knaprig och bubblorna i våfflan hade egentligen kvittat.
Eftersom vi redan har hävt i oss kaffe under dagen – även Fikabloggare har sina gränser – väljer vi inte att dricka kaffe till våfflan och kan därmed inte betygsätta caféets dryck. Vi noterade dock att Björngårdsvillan har ett normalt kaffeutbud. Personalen är glad men lämnar inget bestående avtryck hos oss. Det bästa med Björngårdsvillan är helt klart deras egengjorda gelato, se till att testa den i sommar!
Betyg:
Fika:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *