Bagare Brage

Förra sommaren recenserade Fikabloggen Villann’s Cafe i Tibro och under ett återbesök i den lilla skaraborgskommunen testade vi fikautbudet på Bagare Brage. Caféet, som funnits i Tibro under olika ägare sedan femtiotalet är på många vis ett klassiskt fik i ordets bästa bemärkelse. Förutom ett rikt fikautbud med både klassiska och nyare bakverk finns gott om bröd att köpa med sig hem och inredningen känns härligt gammaldags med gott om små detaljer.

Retrostilen får nästan Bagare Brage att kännas som en second hand-butik och ger verkligen fiket en inbjudande känsla, vilket den trevliga personalen bidrar till. Den öppna ingången till köket gör att lokalen ibland blir lite väl ljudlig, men tack vare på den stora variationen av sittplatser går det att slå sig ned en bit i skymundan, vilket Fikabloggen gör tillsammans med en kaffe, bulle och dammsugare.
Dammsugaren är ett fint hantverk och även om arrakssmaken kunde varit lite kraftigare så bibehåller dammsugaren en fin balans mellan sin insida, marsipanlagret och chokladen. Bullen har en rejäl storlek och även om den stundtals blir svår att äta på grund av detta så väger smaken upp för det. Den generösa degen och härliga smaken tillsammans med en generös storlek gör bullen till en stark rekommendation för alla besökare på Bagare Brage. Kaffet fikabloggen testar är vanligt, stabilt svart kaffe som passar fikat bra och det är ett stort plus att det finns ett rikt utbud av fina små koppar att välja på, vilket bidrar till känslan av att befinna sig på en välsorterad loppis. Med härligt fika, en oerhört trivsam inredning och trevlig personal är Bagare Brage en stor rekommendation för alla som har vägarna förbi Tibro, det kanske till och med är värt att lägga om sommar-rutten lite för att inte missa denna pärla?
Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *