Handelsboden Njuta

Hjo är verkligen en mysig sommarstad med många mysiga caféer och glassbarer. Fikapatrullen har tidigare besökt  Vete & Råg och idag är det dags att fika på Handelsboden Njuta. Precis som namnet anger är det en butik som också kombineras med en liten cafédel. I själva handelsboden finns det fina delikatesskorgar, chokladpraliner, kaffe och löste och många andra godsaker att köpa med sig hem. I cafédelen finns sittplatser inomhus och även utomhus med utsikt mot torget i Hjo. Hela handelsboden är inredd i en gammaldags retrostil och det är en härlig miljö att sitta och fika i.
Personalen på Njuta är vänlig och välkomnande redan när Fikapatrullen stiger in genom dörren. Vi får information om olika erbjudanden och en utförlig beskrivning av fikat. Utbudet är överlag trevligt även om det inte är så stort. Efter en stunds funderande väljer vi kaffe som serveras i presskanna vilket alltid känns lite lyxigt. Till kaffet avnjuter vi en blåbärspaj med glass och en morotskaka dekorerad med kanel. Fikat är överraskande billigt och vi är riktigt nöjda med våra bakverk. Särskilt med blåbärspajen både innehåller blåbär och vaniljkräm i fyllningen. Vaniljglassen som serveras till pajen är också god.
Fikabesöket kan helt enkelt beskrivas som en njutningsfull stund på den mysiga Handelsboden Njuta.

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *