Sweetbit

Sweetbit är ett relativt nyöppnat café i den lilla västgötska pärlan Ulricehamn, där Fikabloggen tidigare recenserat flera fik. Någonting som särskiljer Sweetbit från många andra caféet är däremot att det har en del armeniska influenser, vilket bland annat märks på det armeniska kaffet som serveras. Naturligtvis måste fikabloggen testa detta kaffe och trots att det serveras i en relativt liten kopp så har det en otroligt härlig söt smak som särskiljer det från mer traditionellt kaffe och blir någonting att minnas.

Fikat är även det rejält sött och fikabloggen testar bland annat en mindre, hård kaka med härligt nötiga och fruktiga toner som blir lagom syrligt tillsammans. Den större kakan som intas är mastig, men smakar mycket av choklad och blir trots sitt innehåll aldrig för kladdigt.
Fikat har dessutom lyxen att serveras till bordet av personalen och bidrar till att göra Sweetbit till ett minnesvärt café. Det enda vi egentligen kan anmärka på är kanske lokalen, som är ljus, stor och fin och med en rosa ton som passar namnet. Samtidigt känns det lite väl minimalistiskt och tomt och vi hade gärna uppskattat lite mer växter eller kanske någonting som pryder väggarna. Med tanke på att Sweetbit är relativt nyöppnat är detta förhoppningsvis någonting som kan växa fram mer med tiden och tills dess kan vi varmt rekommendera ett besök för alla som vill testa lite härligt armeniskt fika!

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *