Sundsvall Chocolate House

Är ni också chokladälskare, precis som Fikapatrullen? Då kan kanske Sundsvall Chocolate House vara något för er. Under åren har Fikapatrullen fått några favoritcaféer när det kommer till choklad, däribland Chokladverkstan i Jönköping (läs recensionen här), Berzellii Choklad i Göteborg (läs recensionen här) och Carli Choklad i Karlstad (läs recensionen här). Enligt Visit Sundsvall erbjuder Sundsvall Chocolate House över 50 sorters handgjorda praliner, chokladkakor och tryfflar.
Det mesta fikat på Sundsvall Chocolate House går i chokladens tecken men tyvärr verkar inte dryckesutbudet utmärkas av ett chokladtema. Det hade varit trevligt om det hade funnits speciella varma choklad-drycker på menyn, precis som på till exempel Berzellii Choklad i Göteborg. Till fikat väljer Fikapatrullen att dricka bryggkaffe, som tyvärr är aningen beskt. Enligt Visit Sundsvall ska dock kaffet vara rainforest alliance-cerificerat vilket ger pluspoäng. Kortfattat innebär en rainforest alliance-certifiering att en råvara har tagits fram på ett så hållbart sätt som möjligt och med fokus på att skydda den biologiska mångfalden.
I fikaväg väljer vi att testa en klassisk radiokaka. Den har en god smak av mörk choklad och är ett trevligt fikatilltugg, framför allt är det ovanligt att stöta på radiokakan på caféer. Vi testar också en pistaschkaka med chokladglasyr. Kakan är god, men vi skulle gissa på att caféets praliner och chokladkakor, som ser väldigt trevliga ut, håller en högre kvalité än caféets fikasortiment.
Vi får ett trevligt bemötande på Sundvall Chocolate House och vi tycker att caféet är trivsamt. Framför allt finns det många mysiga krypin på Sundsvall Chocolate House och det skulle inte vara svårt att tillbringa många timmar där en kylig vinterdag. Däremot skulle caféet kunna utveckla sitt dryckesutbud och få det att gå i samma chokladtema som den övriga verksamheten.
(Tillägg den 17 augusti 2019: Enligt besökare ska det finns tre olika sorters varm choklad på caféet, något som Fikapatrullen inte uppmärksammade under besöket. Kanske berodde det på att vi var ouppmärksamma eller så var det helt enkelt dåligt med information om de olika dryckerna)
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *