Konditori Centrum

Vårgårda kan stoltsera med två caféer på samma gata: både Stjärnegärdet Kök & Fik och Konditori Centrum. Vid en första anblick verkar Konditori Centrum som ett mer klassiskt konditori medan Stjärnegärdet är mer innovativt, men trots att Konditori Centrum på många sätt känns traditionellt briljerar de med bland annat spännande smaksättningar på biskvier. Vad sägs om en whiskybiskvi?
Vid vårt besök på Konditori Centrum riktar vi in oss på bullarna och småkakorna. Den första bullen vi testar är en krämbulle. Den är bakad på en porös deg, har en tydlig kardemummasmak (vilket uppskattas) och även vaniljkrämen får ett godkänt betyg. Vi testar också en bulle med salt karamell-fyllning. Karamellsmaken försvinner lite i kombination med vetedegen, vi känner smaken i bullens mitt, men bullens smaker skulle höjas av mer karamellfyllning. Kanske skulle det gå att ringla karamellsås över bullen? Vi testar också ett rågkex och en schackruta som båda får ett godkänt betyg.
Konditori Centrum har ett smalt sortiment av kaffedrycker och vi väljer således att dricka bryggkaffe till fikat. Kaffet har en okej smak och allt som allt är vårt besök på Konditori Centrum i Vårgårda tillfredsställande. Konditori Centrum är ett bra café men saknar det lilla extra. Vi ger dock ett pluspoäng för att fikat är oerhört billigt!
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *