Kafé Höga Nord

Det White Guide-omnämnda fiket Kafé Höga Nord i Göteborg är kanske allra mest kända för sina smørrebrød men det tåls också att nämnas att Höga Nord även består av en skivbutik och ett skivbolag. Helt rätt ställe för musikälskaren, med andra ord. När vädret tillåter har caféet en mysig innergård där man kan avnjuta fikat. Innergården är lummigt inredd med grönska i form av träd och växter, och det allra bästa är att innergården är ett lugnt andningshål från resten av den göteborgska innerstaden.
Kafé Höga Nord har ett begränsat fikautbud som ärligt talat inte är jättespännande: ett par mjuka kakor och några sorters småkakor. Vi väljer att testa en toscakaka och en kanelsmakande kaka som serveras med äppelkräm och vaniljsås och båda sorterna är välsmakande och saftiga. Den sistnämnda kakan serveras dessutom med ett fint upplägg. Kafé Höga Nord är dock inte ett café som vi skulle återvända till för fikabrödets skull, utan snarare för caféets goda kaffe. Vi dricker en cappuccino och en macchiato och båda dryckerna är välsmakande. 
Det 17 kvadratmeter lilla caféet har onekligen en charm och vi förstår varför caféet har vunnit många utmärkelser, men däremot får vi intrycket av att caféets matigare rätter är mer spännande än caféets fika. Missa dock inte caféets goda kaffedrycker!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

  1. Emm
    september 7, 2019

    Åh detta nåste man ju testa!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *