Basta Kvarnkafé

Basta Kvarncafé är ett välkänt fikaställe som är ett utflyktsmål både för turister och lokalbefolkning. Idag har det äntligen blivit dags för Fikapatrullen att besöka Basta Kvarncafé som är beläget i den lilla orten Blidsberg mellan Falköping och Ulricehamn.
 

Inledningsvis kan vi konstatera att miljön vid Basta Kvarncafé är helt fantastisk. Caféet ligger i en gammal  1800-talskvarn vid Ätran.  Det finns många sittplatser utomhus vid olika ställen längs ån med vacker utsikt över vattnet och det lilla vattenfallet. Sittplatserna smälter bra ihop med den omgivande miljön och det är verkligen rofyllt att fika här. En rolig aktivitet är att man kan köpa fiskmat och mata fiskarna i Ätran. Säkert populärt bland medföljande barn! Det finns även sittplatser inne i kvarnbyggnaden om vädergudarna inte skulle visa sin bästa sida.

När det gäller fikat finns det bara hembakat fikabröd på Basta Kvarncafé och det är ett extra plus.  På caféet finns inga nymodigheter utan klassiska bakverk som man känner igen. Dessutom serveras glass, våfflor och olika smörgåsar. Fikapatrullen avnjuter en smulpaj med hallon som smakar utmärkt. Pajer med hallon är lite bortglömda men ack så goda!
 

Personalen är  mycket serviceinriktad och tålmodig trots att det är många kunder som står i kö. Exempelvis får vi välja om vi vill ha glass eller vaniljsås till smulpajen och när vi väljer glass får vi välja valfri smak på glasskulan. Trevligt!

Avslutningsvis är utomhusmiljön den största behållningen av vårt besök på Basta Kvarncafé. Dessutom kommer vi att minnas den trevliga personalen och det hembakade fikabrödet.

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck:

Bemötande: 

Miljö: 

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *