Cafe and the Bakery

Cafe and The Bakery ligger på Viktoriagatan 20 (Vasastaden) i Göteborg och har två motton: “närproducerat – på riktigt” och “eat good, feel good”. Caféet har fått enastående recensioner på Google vilket naturligtvis höjde Fikapatrullens förväntningar rejält!

 

Vi besöker caféet under en vardagsförmiddag. Det är lugnt på caféet vid den här tidpunkten och bakom disken gömmer sig en blandning av traditionella och innovativa bakverk. Fikapatrullen väljer att testa en nöttopp och caféets bryggkaffe, för att sedan placera sig i lokalens inre rum. Cafe and The Bakery ligger under marknivå vilket bidrar till att lokalen inte har så generöst ljusinsläpp och därför är ganska mörk. Den mörka lokalen bidrar naturligtvis till en mysighetskänsla, men vi upptäckte snabbt att lokalen inte är den bäst lämpade till att sitta och läsa. 🙂

Nötkakan har en seg och nötig konsistens, som är tillfredsställande, men däremot finns det en oangenäm beskhet i smaken. Kanske skulle mer sötma i bakverket neutralisera beskan från nötterna? Beskan från nötterna kan också bero på nötternas kvalité. Bryggkaffet har en okej smak men ger ingen “wow”-känsla. För den som föredrar andra kaffesorter har Cafe and The Bakery ett stort utbud av kaffedrycker.
Personalen ger ett trevligt bemötande: ibland stöter vi på cafépersonal som känns överdrivet glada, men personalen på Cafe and The Bakery är istället trevlig på ett lågmält sätt vilket vi uppskattar som omgivning.
 

Betyg:

Fika:

 
Dryck:
 

Bemötande:

 

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *