Veckans bulle: Kanelbulle, Nya Konditoriet, Falköping

Den här veckan testar vi en kanelbulle från Nya Konditoriet i Falköping! Enligt Hembakningsrådet är historian kring Sveriges mest populära bulle kanelbullen relativt outforskad, men det finns åtminstone källor på att kanelbullen börjades bakas i Sverige under 1920-talet. Förr i tiden var kanel en dyr krydda som symboliserade rikedom: inte som nu när var och vartannat hushåll i Sverige bakar kanelbullar på regelbunden basis.
Men hur smakar egentligen den perfekta kanelbullen? Det har Fikapatrullen frågat sig många gånger. Vi har landat i att den perfekta kanelbullen består av en luftig deg, rikligt med fyllning och en tydlig kanelsmak. Vi upplever också att kanelbullar hellre ska vara låga än höga i sin form (att baka kanelbullar i muffinsform går inte hem för Fikapatrullen).
Nya Konditoriet i Falköping lever delvis upp till våra kanelbullekriterium. Det är okej med fyllning i bullen men vi skulle gärna önska att bullen innehöll ännu mer fyllning. Det är dock inget fel på fyllningens smak och vi är nöjda med den platta formen på bakverket. Däremot är degen något kompakt. Sammantaget är det en godkänd kanelbulle men vi saknar det där lilla extra. Framöver kommer vi att recensera en mandelmassebulle från samma fik, vi får se om den har det lilla extra som vi upplever att kanelbullen saknade!
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *