Lucka 1: Pepparkaksbiskvi, Nöjds Konditori, Göteborg

Idag är det dags att öppna första luckan i Fikabloggens julkalender och vad passar bättre än att börja december med att recensera ett juligt bakverk!? Idag har det blivit dags att recensera en pepparkaksbiskvi från det göteborgska konditoriet Nöjds Konditori. Om ni vill handla från Nöjds Konditori finns det möjlighet att göra det i centrala Göteborg (Badhusgatan), i Västra Frölunda eller i Hisings Backa. Se caféets hemsida för mer information.
Vad ger vi för omdöme till pepparkaksbiskvin? Fikapatrullen är inga fan av biskvier men om alla biskvier skulle smaka såhär skulle vi älska dem. Fyllningen har en kryddig pepparkakssmak som gör att smörsmaken neutraliseras vilket ger bakverket ett lyft. Dessutom tycker vi att biskvin har en tjusig look. Helt rätt tänkt av Nöjds Konditori att slänga i lite pepparkakor i den annars neutrala biskvin, hoppas fler konditorier vågar tänka i de här banorna!
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *