![](https://cdn1.cdnme.se/4630639/9-3/vec_5c162b1e2a6b2280da68d335.png)
För några veckor sedan recenserade vi en kanelbulle från Nya Konditoriet i Falköping och nu ska vi äntligen recensera en bulle med mandelmassefyllning från samma konditori. Bullen har en giffelliknande form och i mitten av bullen finns ett stråk med mandelmassa. Bullen är toppad med mandelflagor.
![](https://cdn2.cdnme.se/4630639/9-3/dsc08447_5dc86245ddf2b35a4773bcad.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4630639/9-3/dsc08455_5dc86248e087c37687fd6642.jpg)
Till att börja med upplever vi att degen är relativt porös vilket ger pluspoäng. Smakmässigt utmärker sig inte bullen: vetedegen tillsammans med den släta mandelmassan är något tam. Att addera kardemumma i degen skulle höja smakerna, och bullen skulle även få sig ett lyft om mandelmassan bestod av rostade mandlar och hade mer crunch i sig. Vi upplever också att bullens fyllning är något fattig.
Betyg:
![](https://cdn2.cdnme.se/4630639/9-3/kanel_5bb26a7a9606ee5e65b83a08.png)
![](https://cdn2.cdnme.se/4630639/9-3/kanel_5bb26a7a9606ee5e65b83a08.png)