Veckans bulle: Bulle med mandelmassa, Nya Konditoriet, Falköping

För några veckor sedan recenserade  vi en kanelbulle från Nya Konditoriet i Falköping och nu ska vi äntligen recensera en bulle med mandelmassefyllning från samma konditori. Bullen har en giffelliknande form och i mitten av bullen finns ett stråk med mandelmassa. Bullen är toppad med mandelflagor.
Till att börja med upplever vi att degen är relativt porös vilket ger pluspoäng. Smakmässigt utmärker sig inte bullen: vetedegen tillsammans med den släta mandelmassan är något tam. Att addera kardemumma i degen skulle höja smakerna, och bullen skulle även få sig ett lyft om mandelmassan bestod av rostade mandlar och hade mer crunch i sig. Vi upplever också att bullens fyllning är något fattig.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *