Gerdas bageri

”Har ni inte recenserat alla caféer i Alingsås snart!?” kanske ni frågar er, men mirakulöst nog finns det fortfarande fik kvar i fikahuvudstaden att besöka. Den här gången har vi valt att recensera ett café som ligger utanför centrumkärnan och på andra sidan tågspåren (cirka fem minuters gångavstånd från centralstationen). 
 
Caféet vi ska recensera, Gerdas bageri, har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Bagaren Gerda Nilsson öppnade upp caféet redan år 1924 och sedan dess har caféet genomgått flera ägarbyten. Är ni intresserade av att läsa mer om bageriets historia rekommenderar vi er att läsa mer på caféets hemsida.
Gerdas bageri har ett trevligt fikautbud där framför allt matbrödet och bullarna sticker ut. Bullarna ser fantastiska ut och vi ska försöka få tillfälle att testa dem som veckans bulle framöver. Dagen till ära valde vi att testa bageriets kolatartelette. Tarteletten är bakad på en spröd botten och innehåller en kolafyllning. Kolafyllningen balanserar med excellens mellan sötma och sälta. Det är lätt hänt att en kolasås antingen är för söt eller för salt, men den fina balansen gör bakverket till en riktig höjdare. 
 
Till fikat dricker vi bryggkaffe som håller en god kvalité, men utan tvekan är det fikabrödet som står i fokus på Gerdas bageri. Vi vill också passa på att nämna att prissättningen på Gerdas bageri är relativt låg (i jämförelse med till exempel Göteborgspriser).
Gerdas bageri är mysigt, mycket tack vare den lilla lokalen som är ombonad på ett trevligt sätt. Läget är inte det mysigaste (se utsikten på bilderna ovan), men vad gör det när lokalen är trevlig? Fikamässigt håller Gerdas bageri en hög kvalité, tyvärr rymmer inte lokalen några större sällskap, men vi rekommenderar varmt att ni köper med er fika från bageriet om ni inte känner för att fika på plats. Gerdas bageri kan fira sitt hundraårsjubileum om fyra år med stolthet. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *