BAKA Stenugnsbageri

Hur underbart är det inte med stenugnsbagerier? Fikapatrullen har besökt många under åren och hittat några favoritbagerier, till exempel HeddaGretas i Ekenässjön (som vann Årets bulle 2019) och Swenströmskas Stenugnsbageri i Karlstad. Den här gången har det blivit dags för oss att recensera BAKA Stenugnsbageri som ligger på Hisingen i Göteborg. Vi har besökt caféet i Eriksberg, men det finns också möjlighet att avnjuta en fika på bageriet i Sannegården.
Bageriet bytte ägare 2014 och beskriver själva vikten av att använda sig av ekologiska råvaror och ”äkta” råvaror (smör, grädde med mera). Utan tvekan är det matbröd som står i fokus på stenugnsbageriet, men caféet erbjuder också bullar och andra bakverk. BAKA Stenugnsbageri kan också stoltsera med att flera år i rad ha fått höga placeringar i olika semmeltest!
Fikapatrullen väljer att testa caféets kardemummabulle, som sig bör på ett stenugnsbageri. Kardemummabullen har en tydlig kardemummasmak, ett krispigt ytttre och vi tycker om att den är toppad med socker och kardemumma. Det märks tydligt att bullen innehåller högkvalitativa råvaror, men däremot upplever vi bullen som något torr. Beror det på att den inenhåller för lite fyllning? Hade vi bara otur? Nja, det är svårt att säga. Bullen blir tyvärr inte riktigt den fullpott som vi hade väntat oss.
Caféet erbjuder ett rikt utbud av kaffedrycker och det bryggkaffe vi dricker har en ganska trevlig smak. Lokalen är trevlig med dess murriga växter, lekhörna och utsikt över vattnet men däremot skulle det gå att göra lokalen ännu mer ombonad.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *