Café Åsle tå

Åsle Tå är ett upplevelsemuseum som ligger på Falbygden inte långt från Falköping. I coronatider passar det finfint att besöka Åsle Tå eftersom det är ett utomhusmuseum. Här finns det autentiska och spännande miljöer från 1700- och 1800-talet med gamla stugor, en smedja, en kvarn och ett lantbruksmuseum med mera. Väl värt ett besök!

I anslutning till upplevelsemuseet ligger Café Åsle Tå och där kan du fika, äta glass och mackor eller äta dagens lunch. Fikapatrullen har tidigare besökt Café Åsle Tå (se tidigare blogginlägg), men nu har caféet en ny ägare och därför är det dags för ett nytt besök.

Miljön runt Café Åsle Tå är verkligen vacker och en utomhusfika kan verkligen rekommenderas. Men det är även trivsamt att sitta inomhus i cafélokalen som har en inredning i lantlig stil. Idag väljer vi dock att köpa med oss och fika hem.
Fikautbudet är trevligt och allt fika är bakat på plats vilket är ett extra plus. Fikapatrullen skulle beskriva utbudet som klassiskt svenskt fika och det är inte fy skam. Vi köper med oss vaniljbullar, en bit drömrulltårta och en vackert dekorerad morotskaka. Allt fikabröd är färskt och gott och vi vill särskilt lyfta fram drömrulltårtan. En sådan rulltårta stöter vi sällan på när vi är ute och testar fika på caféer. Det är synd för den är fantastiskt god. Vaniljbullarna får också ett extra plus i kanten. Som ni säkert förstår är vi nöjda med fikautbudet på Café Åsle Tå. Vi lovar att återkomma och testa drycker och fika på plats och då kommer vi också att publicera fler bilder på Fikabloggen.

Betyg:

Fika:

Dryck: testades inte

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *