Basta Kvarncafé

Basta Kvarncafé är ett välbesökt turistmål under sommaren. Caféet är beläget i Blidsberg, en liten tätort i Ulricehamns kommun. Fikapatrullen har tidigare besökt och recenserat Basta Kvarncafé som nyligen har bytt ägare och har numera samma ägare som Nohrbergs Konditori i Tidaholm. I och med ägarbytet tycker vi att det passar med en nyrecension.

Du kanske undrar vad det är som lockar fikagäster till lilla Blidsberg? Först och främst är det Basta kvarns goda fika vars kvalité har höjts ytterligare en nivå sedan ägarbytet. Vi återkommer till vår fikaupplevelse längre fram i recensionen. Därutöver är miljön i och kring cafélokalen fantastisk och det är främst utemiljön som är en härlig ”fikalokal”.

Basta Kvarncafé ligger precis invid Ätran och det finns många sittplatser längs ån och även på de mysiga små öarna. Därtill finns det ett fint litet vattenfall vid kvarnen och i Ätran simmar nyfikna regnbågar kring. Det är spännande för barn att mata fiskarna. Själva kvarnbyggnaden är från 1800-talet och det är inte fy skam att sitta inomhus i den rustika byggnaden heller.

Hur är då fikat på Basta Kvarncafé? Fikapatrullen har tidigare avslöjat att fikautbudet håller en hög klass och med det vill vi poängtera att sortimentet även har varit bra tidigare. Med Nohrbergs Konditori som ägare har dock bakverken blivit mer kreativa och varierade. Vi avnjuter en snickerscheesecake som verkligen tillhör bakverkens ”Rolls Royce” med extra allt av allting. Den mer traditionella bakelsen med namnet ”sommardröm” har en fräsch touch tack vare rabarberkompott och lemon curd. Det är en somrig bakelse som sticker ut i jämförelse med liknande bär- och fruktbakelser. Förutom ett traditionellt fikasortiment finns det glass (av märket Mullsjöglass), våfflor samt populära räkmackor och andra lättare lunchrätter.

Avslutningsvis tycker Fikapatrullen att du ska ta en tur till Basta Kvarn i sommar – och därmed basta 😉

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 4,5/5

Slutgiltigt omdöme: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *