Ett rum för resande

Ett rum för resande, finns det något härligare namn på ett café? Tanken med caféet Ett rum för resande är att det ska vara en mötesplats för människor. Faktum är att fiket, bokstavligt, bara är ett rum, och med tanke på all turism i Visby är det troligt att fiket är just det: Ett rum för resande. Det centrala Visbyfiket fokuserar på mat och bakverk som är bakade från grunden och givetvis uppskattar Fikapatrullen den filosofin.

Ett rum för resande har ett trevligt utbud av pajer, bullar och andra bakverk. Till att börja med bestämmer sig Fikapatrullen för att testa en Gotlandsklassiker: saffranspannkaka. Saffranspannkakan serveras, traditionsenligt, med salmbärssylt och grädde. Saffranspannkakan har en bra konsistens och en god smak, och den gör sig väl till grädden och salmbärssylten. Fikapatrullen testar också en bit tryffelkaka. Kakan har en djup chokladsmak och gör sig väl till en kopp kaffe. Kaffet på caféet är välsmakande men inte extraordinärt i sin smak.

Ett rum för resande är ett mysigt litet fik i centrala Visby med ett varmt bemötande från caféets ägare. Det var perfekt för oss två resande att stanna till här ett tag och ladda batterierna med en fika, för att sedan röra oss ut ur Visby på nya äventyr.

Betyg:

Fika: 3,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 3,5/5

Slutgiltigt omdöme: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *