Jennys Gelato Café (Skövde)

Fikapatrullen är i Skövde en varm junidag och vi är verkligen sugna på glass. Vi har turen att stöta på Jennys Gelato Café på Storgatan mitt i stadens hjärta. Det är ett mysigt litet fikaställe med en inredning som liknar många andra caféer, det vill säga att den är trevlig utan att sticka ut. Dessutom finns det en utomhusservering som passar bra om man vill sitta och spana in gatulivet i Skövde centrum.

På Jennys Gelato Café är det glassen, gelaton, som står i centrum vilket cafénamnet avslöjar. Därutöver finns det olika bakverk som vetebröd, bakelser, kakor i sortimentet. Och det finns även våfflor, smörgåsar samt sallader som lunchalternativ.

Gelaton finns i olika smaker och den sägs vara ”äkta italiensk gelato” utan att det framgår vad som avses med den beskrivningen. Därmed är det oklart om glassen tillverkas på plats eller om den köps in och i så fall varifrån. I alla fall väljer vi en våffla med pistageglass. Våfflan är frasig och den är toppad med en generös kula gelato. Pistagesmaken är god även om den kunde vara mer tydlig. Vi saknar också pistagebitar i glassen. Bryggkaffet kommer från en kaffemaskin och det smakar riktigt gott. Påtår ingår däremot inte i priset.

Besöket på Jennys Gelato Café är trevligt och vi är nöjda med servicen. Vi saknar dock tydlig information om gelatons ursprung och det är ett litet minus.

Betyg:

Fika: 3,5/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 3.5/5

Miljö: 3/5

Sammanlagt: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *