Ekholmen Café & Gårdsbutik

För ett tag sedan recenserade vi Not Quite i dalsländska Fengerfors, och nu har det blivit dags för oss att recensera ytterligare ett dalsländskt café: Ekholmen Café & Gårdsbutik i Dals Rostock. Ekholmen Café ligger på landsbygden och är från början ett gammalt säteri. Byggnaden som caféet huserar i är en flygelbyggnad från år 1785 (!). På den inglasade verandan och på uteserveringen är det en vacker utsikt över den lantliga omgivningen.

Fikat på caféet är inte bakat på plats utan kommer, enligt caféets hemsida, från Britts bakstuga och Gram & Millimeter. Under Fikapatrullens besök är det främst ett utbud av pajer och kakor som finns att tillgå. Fikapatrullen väljer att testa fikets rabarberkladdkaka, chokladruta och key lime-pie. Rabarberkakan, där den söta kladdkakesmaken möter syran från rabarberna, blir vår favorit. De övriga bakverken är också goda att avnjuta i solen. Det vi framför allt uppskattar på Ekholmen Café och Gårdsbutik är den härliga omgivningen.

Vi uppskattar också att såväl fika, mat och produkterna i gårdsbutiken till största del kommer från närliggande företag i bygden. Ekholmen är värt ett besök enbart för att beundra de vackra säteribyggnaderna – men vi tycker gott att ni kan ta en fika när ni ändå har vägarna förbi.  

Betyg:

Fika: 3,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 3/5

Miljö: 4,5/5

Slutgiltigt omdöme: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *