Gelaterian

Glass i stora lass är gott, eller hur? Men för att vara ärliga så föredrar vi i Fikapatrullen kvalitetsglass i en mindre mängd, snarare än att förkovra oss i mindre ”äkta” glass. Under en Göteborgssväng för några veckor sedan passade vi på att göra oss en visit på Gelaterian vid Grönsakstorget, som är en glassbar inriktad på italiensk gelato. På caféet serveras både mer traditionella smaker, som choklad och vanilj, och spännande smaker som cheescake och brynt smör.

Under vårt besök på Gelaterian väljer vi att givetvis att testa några av de mer spännande smakerna: brynt smör, dulce de leche, cheescake och pistage. När vi smakar på glassen imponeras vi över hur mycket gelaton smakar och hur tydligt smakerna framträder. Cheescake-glassen smakar verkligen chessecake; fast i glassform. Brynt smör-glassen smakar kolaaktigt utan att smörsmaken för den delen tar över. Favoriten blir ändå pistageglassen som är tydlig i sin smak och vi älskar hur sältan från pistagenötterna framträder i glassen. Det märks att det finns ett hantverk bakom tillverkningen av glassen på Gelaterian.

Till glassen dricker vi varsin americano som har en god smak; men egentligen är alla tillbehör och drycker överflödiga på Gelaterian. Här är det glassen som står i centrum.

Gelaterian är mysigt både inom- och utomhus, och för den som bor i närheten finns det möjlighet att köpa med sig take away-glass. Göteborgs godaste glass? Ja, vi vågar nog påstå det. Åtminstone den godaste glassen som vi i Fikapatrullen har ätit i Göteborgstrakterna hittills.

Betyg:
Fika: 5/5
Dryck: 3,5/5
Bemötande: 3,5/5
Miljö: 3,5/5
Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *