Café & Bistro Riddargränden

Fikapatrullen är lyckligt lottad som bor nära flera småstäder med mysiga fikaställen. Ulricehamn är en av städerna och här finns flera trevliga caféer som vi ofta besöker. Idag ska vi fika på det nyöppnade Café & Bistro Riddargränden som ligger på Storgatan som är Ulricehamns ”strög”. Riddargränden ligger intill Riddargatan därav namnet. Som ni säkert har förstått finns det förutom fikautbudet även en bistromeny med diverse mat och dryck och ibland anordnas After Work.

Riddargrändens lokaler är helt nyrenoverade och inredningen är fräsch och genomtänkt. Den är modern med spännande inredningsdetaljer. Det finns flera rum, eller avdelningar, där man kan fika och lokalen är luftig. Det bästa med Riddargränden är ändå personalen som är supertrevlig och hjälpsam.

Vad gäller fikautbudet finns det en hel del ”härbakat” fika att välja mellan. Utbudet är trevligt även om det inte skiljer sig från ett ”normalt” fikasortiment på andra caféer. Det finns bullar, kladdkakor, pajer och andra bakverk. Fikapatrullen väljer en vaniljbulle som är nybakad och den smakar härligt med tydlig vaniljsmak i fyllningen. Vi smakar även på en klassisk silviakaka som är fint dekorerad med en jordgubbe. Ibland kan silviakakor vara lite torra, men den här kakan är saftig och har rikligt med glasyr.

Nu har vi berättat om det första besöket på Café & Bistro Riddargränden och det har gett oss mersmak. Vi återvänder gärna hit igen för att ta en fika i den mysiga miljön.

Betyg:

Fika: 3,5/5

Dryck: 3,5/5

Personal: 4,5/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *