Veckans bulle v.35: Blåbärs- och vaniljbulle, Henrys Bageri, Skövde

Henrys Bageri i Skövde, som har sitt säte i Lidköping, har hittills aldrig gjort Fikapatrullen besvikna. I vår mening är Henrys Bageri Skövdes bästa café och vi avnjuter gärna vårt fika där. För första gången ska vi recensera en bulle därifrån: en blåbärs- och vaniljbulle som passar finfint att avnjuta i slutet av sommaren. 
Degen är luftig och innehåller kardemumma vilket Fikapatrullen uppskattar. Kardemumma tenderar även att gifta sig fint med blåbärssmak. På ovansidan är bullen sockrig vilket Fikapatrullen tycker bidrar med en härlig textur till bakverket. Vaniljkrämen god och det enda vi egentligen har att anmärka på är att bullen är aningen för söt. Blåbärssylten i bullen borde gå mer mot syra är sötma för att kontrastera bättre mot den övriga sötman i bullen. En god bulle som skulle kunna vara ännu mer välbalanserad i smakerna. 
 
(PS: Vi är inga bokrecensenter men vi rekommenderar varmt boken på bilden! Mycket läsvärd i kombination med en god bulle)
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *