Caffè Nero, Jönköping

Caffé Nero är en cafékedja med italiensk inriktning. Kedjan har nyligen öppnat två caféer i Jönköping. Båda är centralt belägna på Trädgårdsgatan och på Fiskargränd 9 (Atollen). Fikapatrullen besöker det förstnämnda fiket på Trädgårdsgatan som ligger nära resecentrum och Filmstaden.

Fikapatrullen är överlag skeptiska till cafékedjor och vi försöker att undvika att recensera dem eftersom de ofta har ett standardutbud av fika som inte är så spännande.  Vi tycker dock att Caffé Nero har en del förtjänster som andra cafékedjor saknar. Främst vill vi lyfta fram den trevliga och serviceinriktade personalen. Vi har besökt caféet flera gånger tidigare och vi har alltid blivit bemötta på bästa sätt. Dessutom vill vi ge högt betyg till det goda italienska kaffet och det stora utbudet av kaffedrycker. Slutligen vill vi berömma den mysiga miljön där cafégäster kan välja mellan att sitta i sköna fåtöljer vid låga bord eller vid rejäla bord med bra arbetsytor. Caffè Nero är ett café som både lämpar sig för umgänge och för jobbfika. Det finns gott om platser på två våningar och det är en lugn och avslappnad stämning trots att det är många som fikar.
När det gäller fikautbudet är vi smakmässigt nöjda efter att ha smakat på en vegansk brownie och en cookie med vit choklad. Fikapatrullen skulle dock inte återvända till Caffè Nero på grund av fikasortimentet som är godkänt utan att sticka ut. Det är personalen, kaffedryckerna och miljön som är caféets största förtjänster.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck:

Bemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *