Lasse-Maja Bageri & Café

Har ni besökt stadsdelen Nya Hovås i Göteborg? Det är en stadsdel på framväxt som präglas av en ultramodern arkitektur. För tillfället är Nya Hovås lika mycket en stadsdel som en byggarbetsplats, men det är inte så konstigt med tanke på att stora delar av byggnationerna förväntas vara klara nästa år. För den som är intresserad av modern arkitektur och stadsplanering kan det absolut vara en god idé att besöka Nya Hovås. Men arkitektur och stadsplanering i all ära, Fikapatrullens anledning till ett besök i stadsdelen kan ni nästan gissa er till: fika naturligtvis. Lasse-Majas Bageri & Café finns på två ställen i Göteborg, i Västra Frölunda och naturligtvis i Hovås. De nuvarande ägarna tog över caféet år 1999 och det som framför allt utmärker caféet är deras bröd och bullar. På hemsidan beskriver de sitt tillvägagångsätt som innefattar ekologiska ingredienser, stenugnar och kalljästa degar.
Precis som resten av Nya Hovås är interiören på caféet modern. Det är ett ljust och trivsamt café som vi uppskattar att tillbringa tid på. Lasse-Majas Bageri & Café har gediget konditoriutbud, men som tidigare nämnt är det bullarna som sticker ut allra mest. Vid besöket på caféet väljer vi att testa en blåbärsbulle med vaniljkräm. Bullen är bakad på en smakrik deg, har en tydlig blåbärssmak och vi tycker även att vaniljkrämen går hem vilket leder till högsta möjliga poäng i vår bullranking. Cappuccinon vi dricker är något besk vilket drar ner betyget en smula.
Vi avundas de som bor i Hovåstrakterna och får äran att ha Lasse-Majas som kvartersfik. Nu i semmeltider vill vi passa på att nämna att Lasse-Majas har presterat bra i många semmeltester under åren, bland annat Göteborgspostens egna test. Inte för att göra er sugna eller så… 😉
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *