Veckans bulle: Smörbulle, Gerdas bageri, Alingsås

Fikapatrullen vet att man inte ska döma hunden efter håren, eller rättare sagt, bullen efter namnet. En smörfylld bulle, som är vad som aviseras hos Gerdas Bageri i Alingsås ger associationer till någonting lite väl… smörigt och kletigt. Döm om vår förvåning när Gerdas Smörbulle är allt annat än det, redan rent estetiskt  ser den fin ut med riklig glasyr. Det pudrade florsockret är kanske lite ojämnt, men det ser ut som en genuin bulle och det är det verkligen när vi sätter tänderna i den också. Bullens frasiga smördeg drar tankarna till wienerbröd, men utan klumpig vaniljkräm så har Gerdas bulle istället en härligt luftig känsla som lyfter konstistensen. Gerdas Smörbulle är en genuin bulle som inte försöker att krångla till saker och ting, istället fokuserar den på att bli en precis lagom mättande och oerhört välsmakande bullupplebelse.

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *